Täljboken

Täljboken
Författare
Medverkande
Förlag Hemslöjdens förlag
GenreHantverk och hobby
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor124
Vikt580 gr
Utgiven2018-05-17
SABPhi.09
ISBN 9789187471131
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Klyv en tillkapad stam i två halvor, klyv ena halvan på mitten. Fortsätt arbeta med det kvartsämne som har jämnast klyvytor. Låt den rakaste sidan blir stekspadens undersida Att plastsanera köket genom att själv tälja slevar och stekspadar ger inte bara en extra dimension till matlagningen utan också en avkopplande täljstund.

Tälja är som att lära sig cykla. Ge dig tid att komma igång så kommer resten av sig själv. I nya Täljboken ger sig Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner ut på en roadtrip för att besöka intressanta människor som arbetar med kniv och yxa. Alla delar de med sig av erfarenheter och inspirerande täljprojekt.

Boken innehåller beskrivningar till 12 projekt som du kan göra själv allt från slev och stekspade till pall och pingisracket. Självklart får du även lära dig täljtekniker och verktygsvård samt läsa om materialet trä och om olika efterbehandlingar. Bokens ambition är att sporra dig att ge dig ut på egen hand. Du behöver ingen verkstad, du kommer långt med enkla handverktyg som du kan arbeta med varhelst du vill. Öva upp handens färdigheter, finn glädjen i att skapa själv och lugnet i en fokuserad handling.

Författarna Felix och Ragnar startade för några år sedan företaget Täljogram. De vill att fler ska få upptäcka glädjen med att tälja i färskt trä. Ur den egna skogen hämtas råvaran som sågas och vacuumförpackas i verkstaden i Västerbotten. Vacuumförpackningen gör att virket är färskt när det når dig det är viktigt eftersom det är både lättare och roligare att tälja i färskt virke än i torrt. I nya Täljboken finns projekt som du kan beställa virke till, läs mer på taljogram.se