Dorian Grays porträtt

Dorian Grays porträtt
Serie Sjösala klassiker
Författare
Medverkande
Förlag Sjösala förlag
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor215
Vikt540 gr
Utgiven2014-05-07
SABHce
ISBN 9789187193064
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på BokbörsenUng. Vacker. Oförstörd. Sådan är Dorian Gray när han får sitt porträtt målat av sin vän, konstnären Basil Hallward. Och som sådan presenteras han för den cyniske och kvicke lord Henry Wotton. Denne tjusas av Dorian Grays ungdom och planterar, med ett tal om ungdomens övergående prakt, ett frö i Dorian Gray som börjar gro när målningen står klar. Porträttet och lord Henry öppnar upp Dorian Grays ögon för sin egen förgängliga skönhet. Han kommer att åldras, vissna och förtvina. Emedan porträttet för alltid kommer att påminna honom om hans ungdomliga prakt. Dorian Gray ber en bön; han önskar att sakernas tillstånd vore det omvända, att porträttet ska åldras istället för han själv. Denna önskan går i uppfyllelse.


"Dorian Grays porträtt" är ett mästerverk som tvingar varje läsare att se på sig själv och sin omvärld på ett helt nytt sätt.


Titeln ingår i Sjösala klassiker där form på ett nytt sätt integreras med stora romaners innehåll. Framsidan av denna utgåva pryds av en spegel.