Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette

Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette
Författare
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor255
Vikt514 gr
Utgiven2010-08-18
SABLz Fersen, Axel von, d.y.
ISBN 9789186597030
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Få kärlekshistorier har varit så omtalade och varit upphov till så många rykten som den mellan den svenske adelsmannen Axel von Fersen och den franska drottningen Marie-Antoinette. Här finns alla de ingredienser som väcker intresse och skapar evig ryktbarhet: omöjlig kärlek, ädelmod, skönhet, ofattbar rikedom och makt, revolution och ond bråd död.

Axel von Fersen kom från en av Sveriges allra finaste och rikaste familjer och var en exceptionellt stilig man. Marie-Antoinette var drottning vid Europas mest lysande hov. Deras kärlek var av det obetvingliga slaget och övervann alla till synes oöverstigliga hinder.

Jag kan bara säga att jag älskar er fokuserar på relationen mellan Axel von Fersen och Marie-Antoinette. Men den skildrar inte bara deras långa kärlekshistoria, utan är också en spännande och annorlunda skildring av franska revolutionen ur den franska kungafamiljens perspektiv. Axel von Fersen var verklighetens Röda Nejlikan och lyckades sånär rädda kungafamiljen undan giljotinen.

Det här är första gången någonsin som en forskare har fått tillstånd från franska riksarkivet att läsa Marie-Antoinettes kärleksbrev i original. Det har gjort att det är en annan bild än den gängse som här framträder av den legendariska drottningen. Margareta Beckman har lyckats tränga bakom karikatyrbilden och drottningvärdigheten och hittat kvinnan Marie-Antoinette.

MARGARETA BECKMAN har tidigare varit chef för Krigsarkivets bibliotek och skrivit böcker om bland andra Aurora von Königsmarck och Jean-Baptiste Bernadotte (Karl XIV Johan).