Jag lovade dig en rosenäng : om lidantets gåta

Jag lovade dig en rosenäng : om lidantets gåta
Medverkande
Förlag Gaudete förlag
GenreReligion
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt87 gr
Utgiven2010-11-16
SABCia
ISBN 9789186577032
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Har lidandet någon mening? "Varför" är en vanlig fråga när något svårt drabbar oss. I denna lilla bok presenteras på ett enkelt sätt vad vår kristna tro lär oss om lidandet.
Vi alla brottas med det lidande som ofta tycks så meningslöst. Man förebrår Gud att han inte hindrar lidande och smärta från att prägla vår mänskliga tillvaro. Men Gud har själv i sin Son gått in i lidandets avgrund och sammanfattat hela mänsklighetens "varför" när han i sitt rop från korset ropade: "Min Gud, min Gud varför har du övergivit mig?" I detta rop och i denna död har han även givit människan svaret på lidandets outgrundliga gåta.
I "Jag lovade dig en rosenäng" försöker en karmelitnunna förmedla något av detta svar. Boken är både en andaktsbok som öppnar upp för meditation, bön och begrundan, samtidigt som den är en teologisk skrift. Lidandets mysterium är innefattat i Guds eget mysterium, vi kan aldrig pejla dess djup. Men karmelitnunnan har i sin bok emellertid kunnat ställa dörren på glänt in i detta djup.