En plats i en dunkande livsnerv : reseberättelser

En plats i en dunkande livsnerv : reseberättelser
Författare
Förlag Smockadoll Förlag
GenreGeografi och resor
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven2016-08-05
SABN.07
ISBN 9789186175559
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Senegal och Gambia / Egypten / Zimbabwe / Jordanien / Thailand / Frankrike / Demokratiska republiken Kongo

Sju olika resor, med familj eller på uppdrag. Ögonblicksbilder av fina möten och reflektioner kring samhälleliga utvecklingsförlopp.Karolina Jeppson skapar sin litterära plats genom att ge den journalistiska iakttagelseförmågan poetiska vingar."— Dansa frågan in i er själva! Vad gör mig till just mig?
Maaianne hoppar fram och tillbaka, musiken dunkar och vi virvlar, alla tjugo… Maaianne är en av grundarna av byn Kufunda och en av initiativtagarna till kursen jag deltar i. Vårt klassrum är omgivet av balanserande stenar, karakteristiska för Zimbabwe."

* * *

"I Chiang Mai lär jag känna Monthakan. Hon är livfull, initiativtagande, lyssnande. Skrattet smittar. Gesterna slås ut i stora och omedvetna rörelser, karaktäriserar hennes personlighet. Hon spelar gitarr, sjunger högt… Jag ser hur de unga lyser upp när de är med henne, jag ser att de känner sig sedda."

* * *

"Jag hör människor prata om sin längtan efter möjligheternas liv. Men också om tyngande ansvar för dem som de lämnar kvar där hemma. Förväntningarna på vad familjemedlemmen ska lyckas med i Europa tangerar ofta all orimlighet."