Gustaf

Gustaf
Författare
Förlag Atremi AB
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor399
Vikt0
Utgiven2010-10-09
SABHc
ISBN 9789186129521
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Gustaf är en roman som berör. Pojken Gustaf föddes 1810. Vi får följa hans första år i livet, den lille pojken, ungdomsåren och utvecklingen till en vuxen man. Gustafs liv är fyllt av varma glädjestunder blandade med stora sorger och grymma besvikelser.
I Gustaf får vi på ett lättillgängligt sätt läsa om människorna och platserna som är helt autentiska. Med empati skildras de ibland dramatiska, humoristiska vardagssituationer som också beskriver under vilka villkor människorna levde i början av 1800-talet, en tid helt olik vår egen, men på platser vi idag kan besöka och i tanken återuppleva de händelser som beskrivs i boken.
Gustaf utspelar sig i trakterna runt Enköping, i Uppsala och Strängnäs.

Eva Emanuelsson är född och uppväxt i Enköpingstrakten. Skrivandet har alltid varit ett stort fritidsintresse, vid sidan av litteratur och föreningsliv, men släktforskning och hembygdshistoria tar allt-mer över. Även yrkesarbetet som sekreterare ägnas till stor del åt att skriva.

Göran Källgården, är född och uppväxt i Enköpingstrakten och har tidigare givit ut boken ”Vargjakt, emigranter och en drunknad griskulting ...”. Yrkesverksamheten har helt ägnats åt IT-branschen, medan släkt- och historieforskning tar en stor del av fritiden.