Ätstört : en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt

Av någon anledning duger sällan den kropp vi har. Att vi lever i en tid av extrem utseendefixering undgår ingen. Media rapporterar ständigt om svältande kändisar, om nya rön i bantningsträsket och om nya sätt att med hjälp av träning, kirurgi eller andra medel skapa den där kroppen som är målet och som av någon anledning helt enkelt aldrig är den vi redan har.

Den här antologin vill vara en möjlighet för oss som genom våra kroppar och/eller ätstörningar betraktats som objekt, patienter eller offer att ta plats som subjekt, vara de som ställer diagnos och levererar analys.
Ätstört är det samtal vi själva saknat. Här talar vi inte bara om vår vardag som feta och ätstörda, utan som feminister, som människor med politiska blickar på det mest privata.

Medverkande: Maria Ahlsdotter, Maria Andersson Vogel, Samira Ariadad, Amanda Carlsson, Ulrika Dahl, Rikard Friberg von Sydow, Tova Gerge, Christina Gratorp, Mina Gäredal, Hanna Hannes Hård, Anna Johansson, Anna Jörgensdotter, Maria Lönn, Mika Nielsen, Karin Kaj Olsson, Susanna Petersdotter, Adrian Repka, Lena Sohl, Lotti Törnros, Maria Margareta Österholm