Micklan letar

Micklan letar
Serie Micklan
Författare
Medverkande
Förlag Olika Förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor32
Vikt140 gr
Utgiven2011-04-15
SABHcf
ISBN 9789185845606
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Pappa säger:


- Leta Sisse först.


Och Micklan letar. Över stolen, in i korgen, bakom dörren, upp på taket, ner i havet, ut i rymden, längs vägen, i sanden, i gungan. Var är Sisse?


Lena Arro har med Micklan letar skrivit en härlig äventyrssaga för ALLA små barn. Micklan och Sisse är helt enkelt barn, varken hon eller han. Pia Johanssons klara och färgstarka illustrationer gör äventyret till ren upptäckarglädje. Det här är den första boken om Micklan, i samma serie finns uppföljaren Micklan målar.

Sagt om boken

För Micklan och Sisse benämns inte som pojkar eller flickor. Utan som barn. Och det är bara jag som vuxen som undrar vad de egentligen är, barnen som lyssnar till sagan funderar inte ens över vem som är vad.
Annika Manninen, Folkbladet, januari 2009.


En spännande vardagsdramatisk bilderbok för de yngsta, med härliga färgglada bilder till. Hög igenkänningsfaktor!
Carola, Barnboksbloggen.se, december 2008.


Färg och form har en doft av 70-tal på ett sätt som känns helt modernt. Bildspråket är drastiskt och humoristiskt. Sammantaget är det här en rolig och intresseväckande bok att läsa tillsammans.
Liselotte Stöby Ingvarsson, BTJ-häfte


Micklan letar har alla förutsättningar att bli en sådan där söndertuggad liten favorit. Den återspeglar en treårings totalt obrutna psyke: 'Jag kan allt, eller i alla fall det mesta'. /.../ Lena Arros språk är som lyrik. Rytmen sitter perfekt och alla ord är noga avvägda. Pia Johanssons teckningar i retrostil bildar en fin kontrast och är fulla av detaljerad humor. Sista sidan kommer att bli bokens mest populära - jag lovar!
Anna Levin, Nerikes Allehanda

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.


- Mat! säger Micklan.