Lärstilar och läsning : så lär du ditt barn att läsa utifrån deras styrkor och behov : [en praktisk handbok för läsundervisning]

Lärstilar och läsning : så lär du ditt barn att läsa utifrån deras styrkor och behov : [en praktisk handbok för läsundervisning]
Författare
Förlag Brain Books
GenrePedagogik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt508 gr
Utgiven2008-10-01
SABEaaca
ISBN 9789185327652
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En praktisk handbok för läsundervisning

Varje barn behöver få lära sig att läsa och vidareutveckla sin läsning utifrån sina egna förutsättningar - det är utgångspunkten i denna praktiska handbok. Med kunskap om barns olika behov vid den tidiga läsinlärningen skapas goda möjligheter för en positiv läsutveckling.

Som lärare är det viktigt att ha insikt i barns personliga lär-och lässtilar. Om man förstår hur varje barn lär sig på "sitt bästa sätt" finns det effektiva metoder och strategier som man kan använda.

Så här skriver författarna:
"Vi tror inte att det finns en läsmetod som passar alla. Det bästa sättet är istället att utgå ifrån varje barns styrkor och behov, och anpassa arbetet till elevernas lär- och lässtilar. För att lyckas med sin uppgift som läslärare behöver man jobba med en mångfald av metoder och stragegier, och man behöver ha tillgång till en gedigen verktygslåda. Det vill vi bidra till genom den här boken."

Författarna, Lena Boström och Ingrid Bolander, har mångårig erfarenhet av att arbeta som lärare och har fördjupat sig i forskning kring områdena lärstilar och lässtilar.