Klenoder : våra bästa texter ur Offside

Klenoder : våra bästa texter ur Offside
Författare
Medverkande
Förlag Offside Press
GenreSport, motion och friluftsliv
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor320
Vikt486 gr
Utgiven2022-10-04
SABRbbaa
ISBN 9789185279715

I Klenoder, en samling med chefredaktörerna Anders Bengtssons och Johan Orrenius bästa texter från fotbollsmagasinet Offside, porträtteras människorna i världens största sport. Men dessa reportage handlar inte om Real Madrid, PSG eller Manchester City. De starkaste berättelserna formas oftast i skuggan av den moderna fotbollens miljardglans.

Anders är därför på plats i Sierra Leone då landets president saboterar för den svenske förbundskaptenen. Johan står vid sängkanten när sportchefen i Husqvarna följer sitt lag från dödsbädden. Anders punktmarkerar Glenn Hysén och Arne Hegerfors, medan Johan hittar ett nytt favoritlag i Bundesliga och sedan sätter sig med sin pappa på läktaren i Motala för att mäta egot hos en lokal derbykung.

Där det finns fotboll, finns berättelser.

 

»Djup och bredd från såväl de stora arenorna som bakgårdarna, med en ständigt inspirerande berättarkonst.« Juryns motivering när Johan Orrenius och Anders Bengtsson utsågs till Årets sportjournalister 2020.

Klenoder. Våra bästa texter ur Offside innehåller också ett specialskrivet förord av Fredrik Backman, och nyskrivna texter av Anders Bengtsson och Johan Orrenius i anslutning till bokens samtliga reportage.