Vänd dig om

Vänd dig om
Serie Johanna-sviten
Författare
Medverkande
Förlag Man av Skugga Förlag
GenreSerier och skämtteckningar
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor112
Vikt344 gr
Utgiven2010-09-27
ISBN 9789185253142
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Jag har sprungit runt i cirklar länge nog. Nu vill jag vidare.

I Patrik Rochling och Li Österbergs femte gemensamma bok läggs ytterligare en bit av livspusslet på plats. Bitarna verkar inte alltid passa ihop, men när man tar ett steg bakåt och betraktar hela bilden skapar de ändå en helhet. Johanna och Helenas mor förverkligar en gammal dröm och öppnar ett kafé vägg i vägg med dotterns tebutik. Att vara så nära varandra är både en hjälp och ett irritationsmoment. Samtidigt gör Helena en lysande karriär inom estradpoesin. På ytan har det mesta fallit på plats. Ändå är det svårt.

Vänd dig om är en uppgörelse med de bilder vi bär med oss genom livet. Berättelsen om Johanna går bortom vardagens igenkänningsfaktorer och landar i huvudpersonens inre mytbildning. Tiden följer ingen linjär bana och rummet är inte vad det ser ut att vara. Kampen förs mellan rädslan för det okända och viljan att våga gå in i någonting nytt.

Genom tre starka kvinnors öden rör sig läsaren mellan lidelse, avundsjuka och ibland hat. Viljor ställs mot varandra. Relationer bryts emellanåt ohjälpligt sönder medan andra går stärkta igenom konflikterna. Nya pusselbitar fogas på plats. Blir bilden komplett?

Vänd dig om är den femte boken i Johannasviten och den första som ges ut på Man av Skugga Förlag.