Nattglim

Nattglim
Författare
Förlag Visto förlag
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor315
Vikt358 gr
Utgiven2023-01-23
SABHc
ISBN 9789180730792

- Jag kan inte lämna ditt slott, sa Astrid ursäktande.

- Jag vet.

- Hon hörde hur gångjärnen till dörren började gnissla, och hur monstrets beniga fötter släpades över golvet där ute. När hon ännu en gång tittade upp från sitt gömställe var dörren stängd.

Lilla fröken Astrid Märkvärdig, har du din fars namn att leva upp till? Ingen vill läsa din bok, ingen förstår ens vad du säger. Du bär din ensamhet som snigeln bär sitt hus. Men när det är dags att utkora en offerbrud att blidka odjuret som sprider skräck och farsot i bygden, då är det du som står först på tur!

Du tror väl inte på monster, Astrid? Ett vidunder, v­erkligen? En levande-död, lidandet har gjort honom grym? Det är bara s­krock och skrå och hittepå! Fast k­anske är du ändå rätt person? Sagoforskaren. S­ägensamlerskan. Mytologiexperten. Om det är någon som vet allt om m­onster och vidunder så är det väl du, Astrid Märkvärdig?

Men vad vet du om kärlek?

Nattglim är en saga om människor och monster, om d­agsljusets g­emenskap och nattmörkrets förfrämligande, om livets slut och slutmål. Etik och erotik. Stoicism och sado­-masochism. M­onster­moral, hednisk hedonism och filosofi från g­ravkammaren.