
FODMAP kokboken : 125 recept som får din mage i balans

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Tukan Förlag | 
| Genre | Mat och dryck | 
| Format | Inbunden | 
| Språk | Svenska | 
| Antal sidor | 224 | 
| Vikt | 886 gr | 
| Utgiven | 2024-12-11 | 
| SAB | Qca | 
| ISBN | 9789180386661 | 
I denna uppdaterade upplaga av FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 4 6 veckors program som kan lindra en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.
Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango och honung, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.
Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid King s College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.
				






















