Position okänd

Position okänd
Serie K9 Hundenheten
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor345
Vikt512 gr
Utgiven2024-01-16
SABHc.01
ISBN 9789180315487

En gripande deckarserie ur hundförares perspektiv.   

Hundförare Zarah Tegnér och Micke Roslundh beordras ut på en sökinsats. Två kriminellt belastade ungdomar har flytt från ett SIS-hem på Lovön i Stockholm, mitt i natten. Jakten efter pojkarna tvingar dem att ta svåra beslut som kan komma att riskera hela deras karriärer. 

Micke har en svår tid och sörjer förlusten av sin patrullhund Atlas, när han får besked om att han ska få överta en omplacerad schäferhane som heter Keegan. Samtidigt gör Zarah och hennes malinois Ceres ett fynd i skogen som kommer att få oanade konsekvenser.  

Nu är det upp till hundarna att nosa reda på sanningen.   

Position okänd är den första delen i serien om K9 Hundenheten i Stockholm. Boken dedikeras patrullhunden Keegan som nu jagar bovar och letar efter försvunna personer på de sälla jaktmarkerna.  

ANNA GRANLUND ligger bakom spänningsserien om livet på Östermalms brandstation, och är en av författarna till böckerna om Alex Storm. Hon är  uppvuxen med hundar, men har inget fyrbent sällskap för tillfället.   

JENNY HELLDAHL gör med Position okänd sin författardebut. Till vardags arbetar hon som kommunikatör på ett bokförlag, men fritiden ägnar hon helst åt att öva personspår med cocker spanieln Sune.

 

Sagt om boken:

"Det ska blir intressant att följa serien om K9 Hundenheten. Författarna har lyckats blåsa nytt liv i en genre som lider av skriande brist på nytänkande. Och de gör det med en självklarhet som visar att de redan efter nästa bok i serien kan stå inför det stora genombrottet."
- Magnus Utvik, Jönköpins-Posten

"De många välkonstruerade karaktärerna skapar läsintresse och beundransvärt är hur notoriskt svårskrivna ungdomar levandegörs. Här finns även en imponerande intrigintelligens med många turer fram till en dramatisk upplösning."
- Anders Kapp

"Polisarbetet i allmänhet är mycket trovärdigt skildrat men det som verkligen sticker ut är relationerna mellan förarna och deras hundar och detaljerna kring hur olika typer av polishundar arbetar. Särskilt processen när Micke ska lära känna sin nya hund, den stora schäfern Keegan, är skildrad på ett både kunnigt och berörande sätt."
- Anders Kapp