Rötter av blod

Rötter av blod
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor382
Vikt210 gr
Utgiven2022-12-12
SABHc
ISBN 9789180185158

Sigrid vaknar upp desorienterad efter att ha övernattat på kontoret. Polisen är där, de säger att Sigrids man Peter under natten har bränt ner deras hus på Lidingö i ett försäkringsbedrägeri. Han sitter nu häktad med fulla restriktioner.

Sigrid känner hur marken gungar under henne och vänder för första gången på många år hemåt, mot byn utanför Bollnäs som hon gjort sitt yttersta för att förtränga. Hem till mamma och en mycket ansträngd relation.

I hembyn visar det sig att modern gjort sig ovän med de flesta av grannarna. De vill få till en affär med ett vindkraftsbolag, en välkommen injektion av investeringar och arbetstillfällen till en glesbygd på dekis. Men mamma Iris vägrar att sälja den bit skog som är absolut nödvändig för att projektet ska gå i lås. Varför då?  

Rötter av blod är Lina Arvidssons tredje roman, en mörk hemvändarroman om förträngda minnen, om desperation, om hur ett litet samhälle kan vila på en rutten grund, och om hur moderskärlek är starkare än stål och eld.  

LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en nördig tvåbarnsmamma med stor kärlek till både punk och fjällvandring.  

"Men hur spännande kan det vara egentligen? Jo, väldigt skulle jag säga. Jag har precis läst ut Rötter av blod av Lina Arvidsson. Den kan beskrivas som en mörk hemvändarroman. Helt rätt beskrivning om ni frågar mig."
Marie Magnusson, Smålandsposten

"en äkta bladvändare. Andlöst läser man de sista kapitlen och vänder varje sida med viss bävan över vad som komma skall."
Nisse Scherman, Dast Magazine  

"mycket engagerande läsning"
Katie Collmar, Dagensbok.com