Jomsviking. Danahären

Jomsviking. Danahären
Serie Torstein Tormodson
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor447
Vikt623 gr
Utgiven2022-07-25
SABHce
ISBN 9789180184120

Tredje boken i den populära Jomsviking-serien.  

Året är 1007. Torstein Knarresmed har som hövding i Vingulmork, det rika kustområdet öster om Viken, blivit en av de mäktigaste männen i Skandinavien. Uppväxten som träl är ett avlägset minne. Hans älskade Sigrid har fött två söner. Livet är gott. Men vid horisonten hopar sig orosmolnen. Både den äregiriga Erik Jarl i Tröndelagen och den danska kungen Sven Tveskägg har siktet inställt på de engelska kungadömena. Landområden som en gång varit under dansk lag ska återerövras och den hatade kung Ethelred avsättas från tronen.

Danahären tar läsaren rakt in i den våldsamma och konfliktfyllda tid då de skandinaviska kungarna och jarlarna samlades i allianser för att erövra de engelska kungadömena. Förändringens vindar blåser: Kristendomen är på allvar på väg, och med den kommer det nordiska samhället att förändras för alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking och härskare över Vingulmork, står snart mitt i en konflikt mellan kungar och stormän, och mellan gammal och ny tid.  

Det här är den tredje fristående boken i Jomsviking-serien. Böckerna är sålda till en lång rad länder och har gjort stor succé i Norge. Den tidigare två delarna av Jomsviking utgavs på Lind & Co 2019 och 2021.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser och skildringar av starka öden. Författaren driver också en populär Youtube-kanal tillägnad vikingakultur. Jomsviking - Danahären är den tredje delen i Jomsviking-serien.  

"Bjørn Andreas Bull-Hansen har överträffat sig själv med den tredje boken i sin vikingaserie! Danahären är inget annat än en imponerande historisk roman."
Verdens Gang  

"Bull-Hansen behärskar till fullo konsten att måla upp en spänningsladdad berättelse med ett stundom explosivt språk."
Fredriksstad Blad