Halvtid : från framgångsrik karriär till meningsfull framtid

Halvtid : från framgångsrik karriär till meningsfull framtid
Författare
Medverkande
Förlag Marcus förlag
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor263
Vikt495 gr
Utgiven2010-12-22
SABDokb
ISBN 9789179995768
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Se ny upplaga : 978917996703 Vad händer när social status, bättre betalt och mer ansvar på jobbet inte längre skapar samma tillfredsställelse?

Efter år av utbildning, intensivt familjeliv och ett krävande men stimulerande arbete går de flesta av oss in i en fas av eftertanke, reflektion och personlig utvärdering. Det är inte ovanligt att upptäcka att det vi värdesatte, prioriterade och kanske ägnade en stor del av vår kraft, inte längre ger oss samma känsla av livsmening. Var detta allt som livet hade att ge? Bob Buford kallar denna period för halvtid. Det är nu vi har möjlighet att återupptäcka livets verkliga värden: Vad ligger närmast vårt hjärta? Finns det något vi skulle fortsätta göra – även om vi inte fick betalt? Och vad är egentligen grunden för vårt liv?

Halvtid är inspirerande och utmanande läsning för alla som närmar sig medelåldern. Det som ligger framför behöver inte alls betyda stagnation eller tillbakagång. En väl genomförd halvtidsprocess gör istället livets andra halva bättre än den första – men spelreglerna är annorlunda.

Bob Buford är entreprenör och tidigare vd för ett mediebolag. Han är grundare av organisationerna Leadership Network som syftar till att identifiera ledare och skapa nätverk inom frivilligorganisationer, och Halftime som hjälper människor att kanalisera sitt kunnande och sin kompetens in i processer och verksamheter utanför arbetslivet.Utdrag ur förordet:

"Du kommer att finna budskapet utmanande och krävande, men också hoppfullt. Frågan är: Vad gör du med ditt liv? Det är väl ändå märkligt att så lite av strukturerat tänkande spiller över på det egna livet. Där känns det mer som om tillfälligheterna styr, visionen och målen glöms bort. De flesta av oss bär nog också på myten att vi är oumbärliga, vilket gör att vi lätt trampar på i gamla hjulspår. Vi trivs ganska bra, och risken med förändringar är ju att man misslyckas. Men så behöver det inte vara. Den här boken utmanar dig att hitta livets verkliga kärnvärden. Unna dig det!"
Tomas Brunegård
Vd Stampen AB | Ordförande Tidningsutgivarna AB

"I Halvtid slår Bob Buford fast att vi bör förkasta den gamla modellen (en hektisk karriär följd av en stillsam pensionärstillvaro) och ersätta den med tanken att den andra halvleken kan (och bör) vara mer kreativ, mer betydelsefull, mer meningsfull och än mer stimulerande än första halvlek, att den ska kännetecknas av att vi lär oss mer och bidrar med mer. Om du har fått femtio framgångsrika år ska du inte se dem som något mer än en bra början."
Jim Collins
Författare till de internationella bästsäljarna Hur jättarna går under och varför vissa företag aldrig ger upp och Good to great - hur vanliga företag tar språnget till mästarklass.