Demon Time

Demon Time
Författare
Medverkande
Förlag Volante
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor248
Vikt364 gr
Utgiven2023-10-25
SABHc.01
ISBN 9789179652869

Ett pundigt rekviem över den västerländska civilisationen. Längtar redan efter en uppföljare. - Fredrik Strage, Dagens Nyheter

Apokalyptiskt brinnande La La Land med en andedräkt som luktar kuk. - Joanna Górecka, Göteborgs-Posten

Ett brinnande inferno. - Joel Kellgren, Aftonbladet

 

"Jag älskar dig också Daddy, pengar finns inte!"  

Alexander är en svensk fotograf som flyttat till Los Angeles. Hans amerikanska tjej Luna dansar på strippklubb och drar in porrpengar via sitt Onlyfans-konto. Tillsammans kryssar de mellan goth girls och gangsters, pumpade av beats och droger, och lever livet bakom tonade glas, i skuggorna och om nätterna. Nära elden.

Men har man en gång börjat tänja på gränserna är det svårt att sätta nya. Kalifornien brinner, LA sjunker långsamt mot havet och snart har Alexander och Luna fått folk efter sig, folk som är farliga på riktigt.

Vem är egentligen deras värsta fiende?

 

Demon Time är en roman som bryter helt ny mark i Sverige. Oliver Stones & Quentin Tarantinos Natural Born Killers möter Ninja Thybergs Pleasure i en neondränkt noir, där Los Angeles mest förföriska och skrämmande sidor krossar alla illusioner om att det någonsin funnits något svennigt lagom med livet.

Kristoffer Viita är journalist och bor i Los Angeles, där han bland annat bevakar film för flera svenska medier. Demon Time är hans debutroman.