Kris, kalas och kolhydrater : recept och berättelser för goda och dåliga dagar

Kris, kalas och kolhydrater : recept och berättelser för goda och dåliga dagar
Författare
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor281
Vikt0
Utgiven2020-11-24
SABQca
ISBN 9789178872572

Inte bara en kokbok – en bok om att äta! Kulturjournalisterna och amatörkockarna Anna Hellsten och Annina Rabes Kris, kalas och kolhydrater innehåller massor av recept, men handlar lika mycket om allt annat som hör ätandet till: minnen, möten, fantasier och fiaskon. Detta är en bok med roliga och allvarliga texter om hur mat, matlagning och ätande löper som en röd tråd igenom våra liv, genom kriser, barndom, i glädje och sorg. Det är en hyllning till alla kök som passerar en människas liv, det roligaste rummet på festen, hemmets hjärta. Vi får veta varför bergamott är den bästa citrusen, läsa om kolhydratkärlek och middagsbjudningar och sno åt oss de bästa budgetrecepten. En matbok för dig som tycker lika mycket om att läsa om mat som att laga och äta den.

”Livsbejakande, inspirerande och trösterik”

Ingalill Mosander, Aftonbladet

”Ett högkvalificerat, bildat småsnack där en medelålders kvinna uppflugen på köksbänken med ett glas Barolo i handen lyssnar på en vän. Hon rör i sin tur i en gryta och berättar om hur hon lyckades komma över receptet på citronrisotton. Det är ett privilegium att få ta del av.”

Björn Werner, Expressen

”Rolig och bitterljuv… bästa sällskapet i sommarköket”

Helena Lindblad, Dagens Nyheter

”Här finns inga förhärligande foton, istället snygga illustrationer av Katy Kimbell. Det känns som att kliva in i författarnas egna kök, slå sig ned på en pinnstol, få ett vinglas i hand och lyssna på deras berättelser medan ångan stiger från den italienska grytan. Mysigt, hemtrevligt och personligt, med plats för ett och annat asgarv.”

Anna Thulin, Sydsvenskan

”En bok att läsa från pärm till pärm”

Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet

”Fulländad bok”

Linda Skugge, Aftonbladet

´”Alldeles underbar”

Qia Rindevall, Journalisten