När allt är över

När allt är över
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor397
Vikt570 gr
Utgiven2020-06-03
SABHce
ISBN 9789178616930

Max och Pip har ett sådant där förhållande som alla vill ha. De älskar och stöttar varandra och har det genuint bra tillsammans. De är helt enkelt "det perfekta paret" och lyckan är total när de får sonen Dylan.
Det visar sig dock tidigt att Dylan lider av en aggressiv form av cancer. Vid tre års ålder har han kraftiga hjärnskador och är mycket illa däran. Dygnet runt kretsar föräldrarnas liv kring sjukhusbesök, behandlingar och anpassningar.
En dag får de ett ohyggligt besked: Dylan kommer aldrig att kunna leva något som ens liknar ett fullvärdigt liv. Max och Pip ställs inför ett helt omöjligt beslut och som om inte det vore nog är de, för första gången någonsin, inte överens. De vill inte samma sak. "Det perfekta paret" glider allt längre ifrån varandra samtidigt som avgrunden öppnar sig under dem.

I ett Sliding Doors-liknande upplägg får läsaren följa Max och Pip i två olika versioner av en och samma gripande och mångbottnade berättelse.  

När allt är över är en vacker, sorglig och drabbande roman om kärlek, respekt, hopp och djupaste förtvivlan.

CLARE MACKINTOSH arbetade i drygt tio år som polis. Numera är hon författare på heltid och har haft enorma framgångar med sina thrillers Jag lät dig gå (2016), Jag ser dig (2017) och Låt mig vara (2019).

 

Måste läsas! 
Eva Åström, Expressen