Jag vill ha en hund : det spelar ingen roll vilken!

Jag vill ha en hund : det spelar ingen roll vilken!
Författare
Medverkande
Förlag Lilla Piratförlaget
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor40
Vikt440 gr
Utgiven2021-08-17
SABHcf
ISBN 9789178132850

"Alma-pristagaren Kitty Crowthers nya berättelse utmanar bilderboken som konstform och tar Crowthers bilderboksskapande till nya höjder. Helhetsbetyg 5/5" - BTJ, häfte 16 2021

 

Millie är van vid att få det hon vill ha. Ändå måste hon tjata jättemycket för att få det som hon mest av allt längtar efter  en hund! Mamma säger nej om och om igen. I skolan pratar inte klasskompisarna om något annat än sina hundar. De har till och med en hundklubb som alla får vara med i om man har en hund, vill säga. Till slut ger mamma med sig och Millie får välja en övergiven hund. Det finns mängder av olika hundar att välja mellan på hundhemmet, men Millie ser direkt vilken hon vill ha. Hon döper sin hund till Prince. De snobbiga tjejerna i hundklubben är inte imponerade. De tycker Prince ser ut som ett fånigt miniatyrfår. Och han är ju inte renrasig! Nä, det stämmer kanske ... men det är ändå Millies hund. Och det visar sig snart att Prince har oanade talanger!

Kitty Crowther är illustratör och författare bosatt i Belgien. Hon har skrivit och illustrerat runt 40 titlar och tilldelades 2010 Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. 2017 gav Lilla Piratförlaget ut Kitty Crowthers bilderbok Sagor om natten, som sedan sålts till runt tjugo språk. Kitty Crowther illustrerade även Ulf Starks Augustnominerade kapitelbok Rymlingarna.