Galleriet vid vattnet

Galleriet vid vattnet
Serie Leksands-sviten
Författare
Förlag Historiska Media
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor303
Vikt461 gr
Utgiven2021-05-03
SABHc
ISBN 9789177893011

Galleriet vid vattnet är den andra delen i Leksand-sviten och den fristående uppföljaren till succén Glasveranda med sjöutsikt.

I Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?

Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.

Galleriet vid vattnet är en varm roman om kärlek, drömmar och livsmål. Handlingen är förlagd till Dalarna, en miljö med mysiga röda timmerstugor, blomsterfyllda ängar och en glittrande Siljan. Hanna Blixts första bok i Leksand-sviten, Glasveranda med sjöutsikt, har rosat marknaden och rättigheterna är sålda till flera länder.