Silas Marner

Silas Marner
Författare
Medverkande
Förlag Modernista
GenreUtländska berättare
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor215
Vikt330 gr
Utgiven2018-08-07
SABHce
ISBN 9789177815730
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Silas Marner flyr sin strängt religiösa omgivning efter att ha anklagats för ett brott han inte begått. Han börjar ett nytt liv, som vävare i utkanten av en liten stad. Med tiden tjänar han ihop en förmögenhet, men ödet har gjort honom känslokall och bitter. Och än en gång ska Silas Marner förlora allt han äger. Det är först när han tvingas adoptera en föräldralös flicka, som han finner anledning att åter söka sin tro.

George Eliots Silas Marner [1861] är både en realistisk roman och en moralisk saga, med den engelska landsbygden som spelplats. En av den engelska litteraturens stora klassiker, här i översättning av Ingegerd von Tell. I bokform på svenska för första gången på 38 år.

Denna utgåva med nyskrivet förord av Heidi Hansson.

GEORGE ELIOT, egentligen MARY ANN EVANS [1819-1880], var en engelsk romanförfattare. Flera av hennes verk räknas till den brittiska litteraturens viktigaste i en realistisk romantradition. Ofta utspelar de sig på den engelska landsbygden och utmärks av en djupt inkännande psykologisk detaljskildring som var långt före sin tid.

»George Eliot är den bästa författare som någonsin skrivit på engelska.« | Martin Amis