Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer

Mitt medelhavskök : till bords med en italienare och två professorer
Författare
Medverkande
Förlag Massolit Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor189
Vikt823 gr
Utgiven2015-09-02
SABQcabd
ISBN 9789176610282
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Fernando di Luca bjuder in två professorer vid Karolinska Institutet, Mai-Lis Hellénius och Paolo Parini, för att samtala om varför den goda medelhavsmaten är så bra för oss. Här pratas det fritt om matminnen, livsnjutning, hälsa, kemi och statistik. Bland annat får vi lära oss om de hälsobringande så kallade polyfenolerna som enligt ny forskning kan vara den enskilt viktigaste fördelen med att äta på medelhavsvis. Rundabordssamtalen varvas med Fernandos favoritrecept, såsom grillade grönsaker i vitlöksvinägrett och spaghetti puttanesca. Förutom smaken och hälsan finns en annan stor fördel med medelhavsmaten: den är så enkel att laga!