Tempelriddaren

Tempelriddaren
Serie Arn Magnusson (2)
Författare
Förlag Månpocket
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor419
Vikt236 gr
Utgiven2000-09-22
ISBN 9789176436851
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Nådens år 1177 sker ett under som det länge talas om. Tempelriddaren Arn de Gothia frälser Saladin, mannen som svurit att befria Jerusalem från de kristna ockupanterna, ur dödens käftar.
Så inleds Tempelriddaren, den andra delen av Jan Guillous trilogi från korstågstiden, den spännande fortsättningen på Vägen till Jerusalem.
Arn har hunnit bli 27 år och är redan en ärrad veteran bland korsfararna i det Heliga Landet. Mycket har hänt under de tio år som gått sedan han förvisades från Arnäs i Västergötland efter den förbjudna förbindelsen med sin älskade Cecilia. Nu sitter han som borgherre i garnisonen i Gaza med uppdrag att hålla lag och ordning i trakten.
Cecilia sitter av sitt straff i Gudhems kloster. Intrigerna i klostret och den blodiga maktstriden utanför dess murar mellan de sverkerska och erikska ätterna är minst lika dramatiska som det Arn upplever som korsriddare.
"Temperaturen har höjts avsevärt i denna andra del i Jan Guillous romanserie om Arn." Sydsvenska Dagbladet "I sina bästa stunder lyckas romanen skapa ljusstarka bilder av hur mycket som kan passera genom ett människoliv." Dagens Nyheter