Skrik tyst så inte grannarna hör

Skrik tyst så inte grannarna hör
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor366
Vikt200 gr
Utgiven2018-05-09
SABHc
ISBN 9789176294864

Nominerad till Årets bok 2018!

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.

Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över.

"Trovärdigt om förtryck, våld och okuvligt systerskap! Skrämmande och skickligt berättas hur tumskruvarna obönhörligt dras åt i destruktiva relationer."
Årets bok-juryn om Skrik tyst så inte grannarna hör

"Deckarförfattaren Karin Alfredsson har i sina senaste böcker skrivit begåvade relationsromaner."
Lotta Olsson, DN: 9 nya relationsromaner väl värda att läsa

"Karin Alfredssons kunnande och berättartalang övertygar. En viktig roman om kvinnomisshandel, kulturella skillnader och kvinnlig gemenskap."
BTJ, Elisabeth Brännström