Kastanjeträdets makt

Kastanjeträdets makt
Serie Blodbokens tid
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor418
Vikt230 gr
Utgiven2016-08-09
SABHc
ISBN 9789176291306
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Andra delen i medeltidstrilogin som inleddes med Blodbokens tid: Kastanjeträdets makt

Jul 1355. Den hårdhänte hertigen Bengt Algotsson vandrar genom ett snöklätt Lundagård på väg mot ett ödesdigert möte i Lunds domkyrka. Algotsson är kung Magnus Erikssons högra hand och hans uppdrag är lika enkelt som det är hatat: kyrkan och adeln måste nu belastas med tunga skatter för att Sverige ska kunna betala för Skånes befrielse. Mötet får ett blodigt avslut och klyftan mellan kungen och adeln blir allt större.

Drottning Blanche och kung Magnus firar julen på Kalmar slott. Men oron breder ut sig när Blanche inser att deras uppstudsige son prins Erik har råkat i klorna på rådsadelns främste upprorsmakare, herr Karl Ulfsson av Tofta. Det är uppenbart att kungafientliga planer återigen smids på Stockholms slott, och det enda vittnet sömmerskan Elin får betala med livet för sin kunskap.

Det har varit tio års lugn i riket, men nu hopas orosmolnen vid horisonten. Ska rådsadeln lyckas att störta kung Magnus från tronen med hjälp av hans egen son?

BODIL MÅRTENSSON föddes 1952 i Karlskrona men bor idag i Helsingborg. Efter elva böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill växlade Mårtensson fokus och började skriva historiska spänningsromaner. Trilogin om Frans Barkhe blev väl mottagen och sporrade henne att fortsätta skriva i samma genre. Hos Bokfabriken har hon kommit ut med medeltidstrilogin Blodbokens tid (2014), Kastanjträdets makt (2015) och I ekens tecken (2016).  

 

Sagt om Blodbokens tid:

"En av de bästa historiska romaner jag har läst på länge."
- Kim M. Kimselius

"Bodil Mårtensson lyckas med konststycket att i Blodbokens tid förena ett gediget historiskt kunnande med en mycket spännande och fängslande historia. Jag kan varmt rekommendera den."
- Elisabet Nemert