Det finns råttor överallt utom på Antarktis

Det finns råttor överallt utom på Antarktis
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreSvenska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor205
Vikt116 gr
Utgiven2014-08-20
SABHc
ISBN 9789175790145
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Clara återvänder till Sandsgård, till de slitna hyreshusen där hon växte upp. Till modern med städjobbet, Lördags-krysset och Gekås-resorna. Till allt det som hon en gång lämnade.
På perrongen ser hon honom. Christian Breken med råttorna. Han som vägrade anpassa sig och kallades gränslös av de vuxna. Tillsammans upplevde de en tid av turbulens och frigörelse. Båda drevs de av en längtan bort. Och han försvann från staden, ut ur hennes liv.
När Clara ser Christian kan hon inte längre hålla det förflutna ifrån sig. Minnena från uppväxtåren tränger sig in i och skakar om hennes numera trygga medelklasstillvaro.

Det finns råttor överallt utom på Antarktis är en uppväxtskildring och arbetarklassroman. Det är en berättelse om att inte passa in, om den svenska skolans misslyckande, om att lämna sin klass, om två människors vitt skilda livsvägar och om att plötsligt inse att de man älskade allra mest har blivit till främlingar.

"Beischer skjuter mitt i hjärtat med skildringen av det som många bara vill glömma: öknamnen, skolhyckleriet, hopplösheten och hierarkierna; allt genomsyrat av en sprängande längtan bort."
Svenska Dagbladet

"Sara Beischer är på riktigt, ingen stockholmslatteförfattare, och jag är full av beundran."
Arbetarbladet