Polis

Polis
Serie Harry Hole
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor605
Vikt318 gr
Utgiven2014-04-21
SABHce
ISBN 9789175790084
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
När en Oslopolis hittas mördad på samma plats och vid samma datum där han många år tidigare utrett ett mord, kan det knappast vara en slump. När samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.

Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.

Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på en välbevakad sjukhussal. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma honom nära.

Jo Nesbø har än en gång skrivit en djävulusiskt skicklig historia om mänsklig ondska, en katt-och-råtta-lek med såväl offer och polis som läsaren. Gång på gång tar berättelsen en ny otäck och ofattbar vändning.

"Jo Nesbøs stora styrka är att han är en strålande illusionist när han bygger sin intrig, han blandar om i korten gång på gång och gäckar läsaren. ... hisnande underhållning, som en skicklig actionfilm. Man kan bara beundra det mästerliga handlaget."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"... det är ett helt andlöst driv med den ena saftiga vändningen efter den andra. Det går inte att sluta läsa. ... Polis är alltså grym action från sidan ett (grym i dubbel bemärkelse), och den är väldigt väldigt spännande och det är väldigt väldigt svårt att lägga den ifrån sig."
Johanna Lindbäck, Bokhora

"Jo Nesbø berättar skickligt som han brukar så att läsaren måste läsa ett kapitel till, och ännu ett. ... Det är ingen tillfällighet att Jo Nesbø är en av Europas storsäljande författare just nu. Det förtjänar han."
Upsala Nya Tidning