Kokkaffe och silverbloss

Kokkaffe och silverbloss
Författare
Förlag BoD
GenreHumor och kåserier
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt298 gr
Utgiven2014-11-12
SABHc.017
ISBN 9789175698861
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Så är kampen över.
Den rostiga tången får vila. Den som jag greppat vart skumrask i några månader nu. Iförd kippande landstingsgrå Foppatofflor, slitna lappade jeans och någon halvskrynklig t-shirt från garderobens inre röra, har jag varit en nog så märklig syn för gudarna. Målmedvetet har jag klampat ut i det ofta höga gräset, det våta. Jag har spärrat upp ögonen på vidaste gavel, rört mig som i slow motion, lyft på bågnande blomhav, synat stjälkar och bladverk in i allra minsta söm

  I Kokkaffe och silverbloss är Pär Lifvergren tillbaka med ett knippe betraktelser över livets små och stora ögonblick. Vi blir med på en till synes hopplös jakt på mördarsniglar en brittsommarkväll. I smällkalla vintern står vi uppradade mot en brun vävtapet och lussar för full hals hos nymornade lärare. Vårens första solstrålar värmer oss gott mot en faluröd vägg medan vi hör mars droppa sig färdig. Och sommaren väntar med silvriga grodor och småländska insjömonster.

Pär Lifvergren är född 1968 i småländska Tranås, utvandrad till oljelandet i väster sedan några år tillbaka och numera bosatt i regnets huvudstad Bergen. Där arbetar han som flygvärd ombord på propellerflyg mellan fjordar och fjäll. Sedan hösten 2012 skriver han på bloggen Si otium est - Om du har tid... siotiumest.blogspot.com En längtan efter att få skriva för en bredare publik och en önskan om att bli läst av flera har fått honom till att nu ta ett första steg mot sina drömmars mål.