Far och flyg! : hur resor förändrar världen

Far och flyg! : hur resor förändrar världen
Författare
Förlag Timbro
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor108
Vikt172 gr
Utgiven2009-12-07
SABOabka
ISBN 9789175666938
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Far och flyg!

Hur resor förändrar världen av Maria Rankka, Anders Ydstedt, Fredrik Johansson

Var och varannan dag rapporterar medierna om onödiga affärsresor, barnfamiljer med ångest för att de ska fira jul i Thailand, kreativa men livsfarliga förslag om ransoneringskort för resor och riksdagsledamöter som vill förbjuda inrikesflyg söder om Sundsvall.

Den tysta majoriteten vet att resor är bra. Den tysta majoriteten gillar att resa. Trots det förs debatten ofta på förbuds- och regleringsivrarnas planhalva. Den nya boken Far och flyg är ett mobilitetsmanifest som förklarar och försvarar rätten att resa. Den visar också på den konflikt som mobilitetsfrågorna skapar i politik och samhällsdebatt.

Kontrollerande myndigheter, auktoritära stater och välmenande miljövänner försöker ständigt reglera och förbjuda allt från cyklar till lågprisflyg. Synliga och osynliga murar har byggts kring flyktingar, solresenärer, tågluffare och affärsmän.

Den här boken har ett positivt budskap: att mobilitet och resor inte är ett nödvändigt ont, utan en viktig del av det öppna samhället. Det finns ett direkt samband mellan fysisk och social mobilitet. Den som motsätter sig resande motverkar därmed också den sociala mobiliteten.