Färdväg under mörka skyar

Färdväg under mörka skyar
Författare
Förlag Atremi AB
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor279
Vikt0
Utgiven2016-09-15
SABHc
ISBN 9789175271613
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En blandning av deckare och roman har Jan åstadkommit i Färdväg under mörka skyar. Eftertankens kranka blekhet grinar bokens huvudperson i ansiktet. Det stora samhället möter den lilla människan. Godtrogenheten slår bakut och träffar skoningslöst den människa som vill tro andra om gott. Polisens tålamod och fel får vi se och uppleva som något mänskligt hos ordningsmakten. För samhällets bevarande måste de finnas till om än det kan kännas obehagligt. Finansvalpar som bara ser livet genom pengar och inte med humanism får vi också försöka förstå. Djupa tankar och känslor finns hos huvudpersonerna i boken vilket är eller kan vara en livstråd att fundera på.
 Blandningen av spänning och humor följer med genom hela boken. Du möter avigsidor i livet och hos människor som är vanligare än du tror. I handlingen färdas du intill kärleken till någon, intill humanism och samhällets oförstående för den lilla människan. Men den enskilde måste ändå ta konsekvenserna av sina egna handlingar. Det kan vara svårt på både det ena och andra sättet.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd. Numera är Jan förutom pensionär både fritidspolitiker och författare.