Ljusets skugga

Ljusets skugga
Författare
Förlag Atremi AB
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor471
Vikt0
Utgiven2016-03-15
SABHc
ISBN 9789175271460
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Ljusets skugga är bland annat berättelsen om den unge Evert, som får sin moders kärlek utbytt mot rottingen och en värkande randning på sin kropp.
 Mödrar till Everts kamrater tänder livets ljus men för Evert blir livets ljus en mörk skugga. Ensam och vilsen söker han efter vänligheten i tillvaron. Den obarmhärtige Karl lever också i skuggan av ett ljus men till skillnad mot Evert på grund av sina egna ondskelfulla tankar och handlingar.
 Jan Ritzén berör livets mysterier med djupa och många gånger tänkvärda berättelser. Allt utspelas i 1950-talets Linköping. Berättelsen handlar om den kristna och humanistiska tron, brytningstiden från barn till könsmogen tonåring, från det fattiga Sverige på väg till en tid av nyvaknad konsumtionsförmåga.
 Livets stig är krokig och många gånger obegriplig. Hos människorna tonar skuggorna upp sig och påverkar vår vardag genom livet.

Jan Ritzén föddes 1948 i Norrköping. I början av 50-talet flyttade familjen till Linköping och sedan dess har han varit Linköpingsbo. Jan är uppvuxen vid Drottningtorget i stadsdelen Tannefors. Sin skolgång började han i Kungsbergsskolan som vid den tiden var ganska nybyggd. Numera är Jan förutom pensionär både fritidspolitiker och författare.