fbpx

Filosofi : vad som är värt att veta

Filosofi : vad som är värt att veta
Serie Vad som är värt att veta
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreFilosofi och idéhistoria
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt526 gr
Utgiven2012-03-15
SABD
ISBN 9789174610666
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Har du någonsin legat vaken och funderat över hur vi kan vara säkra på att världen runt omkring oss existerar, vad sanning är eller om djur känner smärta på samma sätt som oss? Om så är fallet är du inte ensam - dessa frågor har människan grubblat över i alla tider.
Problem och frågeställningar som rör kunskap, etik, logik, estetik, vetenskap - allt från andra medvetanden till Theseus skepp, från Ockhams rakkniv till barberarparadoxen - har studerats från Platon och framåt. I Filosofi - Vad som är värt att veta förklarar Ben Dupré i 50 tydliga och koncisa essäer de filosofiska begreppen - gamla och nya, teoretiska och praktiska, vardagliga och eviga - som låter oss förstå och forma världen runt om oss. Denna bok är en perfekt introduktion till västerländsk filosofi, och Dupré lyckas förklara de mest komplexa begrepp och idéer på ett begripligt sätt.

BEN DUPRÉ ansvarade 1993-2004 för uppslagsverksutgivning på Oxford University Press, och har allt som allt över 20 års erfarenhet av att beskriva svårbegripliga tankar och idéer och göra dem tillgängliga för en bredare publik. Dupré bor i sydöstra England med sin familj.
Stäng meny