Paolos stora italienska kokbok

Paolos stora italienska kokbok
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor320
Vikt1129 gr
Utgiven2015-05-05
SABQcabd
ISBN 9789174245080
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Paolo Robertos stora italienska kokbok rymmer mycket mer än mat – alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska maten presenteras med humor och värme. Det är en kärleksförklaring till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner, och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien eller runt grillen i Sverige.

Här finns recepten som Paolo lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås, pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och allt det söta goda, som mascarponekräm med amarettikakor och choklad, eller fyllda persikor med vaniljglass.

I den här samlingsvolymen möts Paolo Robertos båda kokböcker Mina fastrars mat och Mina gästers mat, med den ena foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.