Storebror ser dig : Edward Snowden och den globala övervakningsstaten

Storebror ser dig : Edward Snowden och den globala övervakningsstaten
Författare
Medverkande
Förlag Leopard Förlag
GenreSamhälle, politik och debatt
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor312
Vikt564 gr
Utgiven2014-05-13
SABSei-qa:bf National Security Agency
ISBN 9789173435284
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Det är till hälften en svindlande agentthriller, till hälften en debattbok om massövervakning och maktmissbruk. Det är i båda delar uppslukande och förgörande läsning." - Sydsvenskan

"Otroligt spännande, superviktig bok". - Magnus Utvik

Edward Snowden, världens mest eftersökte man, var den som avslöjade övervakningsskandalen kring den amerikanska säkerhetsmyndigheten National Security Agency, NSA. Med hjälp av Google, Microsoft, Facebook, Apple och andra ledande företag har myndigheten skaffat sig ofantliga mängder information och avlyssnar våra mobilsamtal, läser alla mejlväxlingar och kontrollerar all annan aktivitet på nätet.

Svenska medborgare är på inget sätt undantagna. Tvärtom pekas Sverige ut som USA:s främsta hemliga spionpartner. Vid en utfrågning i EU-parlamentet i september anklagades Försvarets Radioanstalt (FRA) för att ha givit USA fri tillgång till de baltiska ländernas undervattenskablar.

Glenn Greenwald var journalisten som avslöjade NSA:s omfattande övervakning. Med hjälp av hemligstämplade dokument, som författaren fått av Edward Snowden själv, ges i Storebror ser dig en unik inblick i samarbetet mellan det amerikanska underrättelseväsendet och privata företag. Greenwald visar vilka långtgående konsekvenser detta kommer att få för oss alla och hur en global övervakningsstat vuxit fram, som får Orwells 1984 eller Stasis verksamhet att framstå som en västanfläkt.