Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden

Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden
Författare
Medverkande
Förlag Brombergs
GenreMemoarer och biografier
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor286
Vikt430 gr
Utgiven2016-03-10
SABLz Rebanks, James
ISBN 9789173377331
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Många människor kämpar för att lämna en plats. Det här berättelsen om att kämpa för att stanna kvar. En fängslande och säregen bok om en ung brittisk fårbonde i norra England som blivit ett internationellt fenomen. I en tid som handlar om statusjakt, självförverkligande och karriär skildrar James Rebanks ett sätt att leva som har varit det samma sedan vikingarnas tid.

James Rebanks kommer från en familj av fårfarmare som har levt och arbetat i sex generationer på de gröna fälten i Lake District. Arbetet han utför har varit oförändrat i flera århundraden. På sommaren släpper han ut fåren på de stora hedarna, på hösten samlar han åter in sin flock och skyddar den från vinterns hårda väder. På våren föds lammungarna och fåren görs redo för att återvända till livet på fälten. Fårbondens dagbok är en modern berättelse från ett forntida landskap och handlar om en djupt rotad anknytning till en plats och ett sätt att leva som för många är bortglömt. Här berättar James Rebanks själv om att som ung man återvända från livet i staden till den gård han alltid vetat att han hör hemma på. Ytterst handlar det om att välja att ihärdigt hålla fast vid sina rötter när världen omkring en förändras.

»A powerful-and quietly electrifying-meditation... Page by page, he builds what amounts to a 21st-century pastoral manifesto.«
The SundayTimes

»Captivating... A book about continuity and roots and a sense of belonging«
The New York Times

»A remarkable achievement... profoundly moving«
FinancialTimes

»What is most striking about this book is its authenticity; this is the real thing«
The Times

»Absorbing, often funny, and beautifully written«
Observer

»One oft he most truthful depictions o fcontemporary rural life that I have read«
Independent