En mammas dagbok eller hur det blev när barnet kom ut

En mammas dagbok  eller hur det blev när barnet kom ut
Författare
Medverkande
Förlag Ordfront Förlag
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor187
Vikt350 gr
Utgiven2003-08-01
SABVha
ISBN 9789173249461
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Om man tycker att det är en omställning att vänta barn, är det ingenting i jämförelse med att ha barn, särskilt det första barnet. Tillvaron ställs på ända och det mesta är nytt och ovant. Mycket är underbart, en del är fascinerande och en hel del är rätt så jobbigt.
Mitt i kolik, blöjor och kräks väcks funderingar om vilka vi blir som föräldrar. Vilka roller tar man i ett förhållande när man får barn, och varför? Hur delar man på föräldraledigheten? Vem tar vaknätterna? Och är det möjligt att vara mamma, feminist och fru på en gång?
I självbiografiska dagboksanteckningar beskriver Karin Milles en mamma, hennes dotter och make under deras första år som familj, från de allra första dagarna på BB till lilla Lisets ettårsdag med välling och glass. Personligt och utlämnande berättas om konflikter och orosmoment, men lika mycket om glädjeämnen, nya insikter och den stora kärleken till ett litet barn.
I självbia insikter och den stora kärleken till ett litet barn.
En mammas dagbok är en bok för alla som ska få eller har fått sitt första barn, och för alla i deras omgivning.
FÖRFATTAREN: Karin Milles är doktorand i Nordiska språk vid Stockholms universitet. Hon debuterade med Jag ska bli mamma (Ordfront, 2001). Hon bor i Stockholm med man och två döttrar.