Stoppa Alzheimer nu!

Stoppa Alzheimer nu!
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMedicin
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor464
Vikt756 gr
Utgiven2013-07-31
ISBN 9789172412637
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Var rädd om din hjärna Ta ett par matskedar kokosolja till frukost

Alzheimer och Parkinson kommer inte plötsligt. Sjukdomarna utvecklas långsamt, kanske under decennier. Innan symtomen upptäcks, kan 70 procent av hjärnans minneskapacitet ha gått förlorad. Och då är det för sent.

Om du inte vill vänta, finns det många saker du kan göra. Du kan förebygga genom att äta rätt kost. Du kan förhindra att Alzheimer, Parkinson och ALS tar över ditt liv. Men du måste börja nu! Att behålla din hjärnas kapacitet är nämligen mycket enklare än att reparera det du har förlorat.

Din hjärna har fantastiska förmågor. Om cellerna dör i ett område, då kan andra celler ta över funktionerna. Hjärnas stamceller kan utveckla ny vävnad. Ny forskning visar också att ketoner (som bland annat bildas när kokosolja förbränns av levern) är ett utmärkt bränsle som hjälper hjärnan att fungera bättre.

»Stoppa Alzheimer nu! innehåller kostrekommendationer, baserade på djup kunskap om den mänskliga metabolismen, som kommer att få betydelse för förståelsen inte bara av Alzheimer, utan också för många andra neurologiska sjukdomar. Jag rekommenderar denna bok å det varmaste.«

Sofie Hexeberg, läkare och kostexpert, författare till Nytt liv med riktig mat (Optimal Förlag, 2010).

Bruce Fife är chef för The Coconut Research Center i Colorado Springs, USA. Han har skrivit åtskilliga böcker om kopplingen mellan kost och hälsa. Stoppa Alzheimer nu! är den första som har översatts till svenska.

Läs mer: <u>länk</u>