Hur kolesterolmyten hålls vid liv

Hur kolesterolmyten hålls vid liv
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Förlag Optimal Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatHäftad
SpråkSvenska
Vikt260 gr
Utgiven2013-06-30
ISBN 9789172412620
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vet du att
<ul type="disc" compact> <li>Livsmedelsverket trots flera påstötningar inte har lyckats komma upp med bevis på att mättat fett är farligt för hälsan? <li>WHO och FAO har erkänt att deras kostråd är felaktiga; att det inte finns några studier som har visat att mättat fett är farligt för hälsan? <li>äldre människor med högt kolesterol lever längst? <li>patienter med akut infarkt har lägre kolesterol än friska människor? <li>att risken att dö av en infarkt är störst för dem som har lägst kolesterol? </ul>

Dessa fakta och många fler avslöjar att kolesterolkampanjen är den största medicinska skandal i modern tid; ett falsarium som förvandlat miljontals av friska människor till patienter.

Hur har detta gått till?

I sin nya bok berättar Uffe Ravnskov hur forskare, avlönade av livs- och läkemedelsindustrin, har lyckats med att att förvandla vitt till svart genom att ignorera allt som talar emot, genom att överdriva eller förvanska triviala forskningsresultat, genom att citera motstridiga resultat på ett sätt som ger läsaren intryck av att de stöder hypotesen, genom att ignorera eller förlöjliga kritiska forskare, och genom att publicera tillrättalagda resultat i de vetenskapliga tidskrifterna.