Paleo : naturlig mat & livsstil

Paleo : naturlig mat & livsstil
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt890 gr
Utgiven2013-09-30
SABQcabb
ISBN 9789172412569
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
PALEO stenålderskost och stenåldersträning

Den moderna människan du och jag är anatomiskt och genetiskt helt identisk med stenåldersmänniskan. Som art är vi fortfarande anpassade till det liv vi levde som jägare och samlare för mer än 10 000 år sedan.

Det som skiljer oss från våra förfäder är kosten och livsstilen. Vi sitter still, vi rör oss alldeles för lite och vi äter för mycket snabba kolhydrater, främst socker.

Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Paleo är också begreppet för den livsstil som förenar intresset för ursprunglig kost med naturlig träning. Kort sagt: Paleo är stenålderskost förenad med stenåldersträning!

Paleorörelsen är för närvarande en av de starkaste hälsotrenderna i Amerika. Tusentals svenskar har hakat på. Som vetenskaplig grund ligger professor Loren Cordains bok Paleo Diet (Stenålderskost, Optimal Förlag 2003). Paleoböcker toppar nu både kokboks- och träningsbokslistorna på Amazon.

Åsa Söderbergs paleobok är den första som är skriven för svenska förhållanden. Boken ger dig en paleoutmaning för 30 dagar, kompletta menyer och över 80 enkla och goda recept för hela familjen.

Åsa Söderberg är född i Piteå, men bor och arbetar i Stockholm. Hon är legitimerad sjukgymnast, personlig tränare och kostrådgivare. Hon är även vidareutbildad inom idrottsmedicin och funktionell träning. Åsa har ett holistiskt synsätt på träning och hälsa. Hela livsstilen räknas. Variation, funktionalitet, effektivitet och glädje är komponenter som genomsyrar Åsas träningsfilosofi. Åsa tränar även CrossFit, löpning och Kettlebells.

Åsa jobbar som sjukgymnast och personlig tränare på Master Training i Stockholm. Hon driver även sitt eget företag Fyscoachen.

Åsas blogg www.fyscoachen.se<u></u>

Matbilder:Peo QuickTräningsbilder:Malin Wååk