Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar

Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMedicin
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor119
Vikt290 gr
Utgiven2012-01-31
SABVcbb
ISBN 9789172412415
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
De flesta som bor i Skandinavien har D-vitaminbrist

I vårt land står solen lågt under halva året. Under vinterhalvåret är natten längre än dagen. Vi lever och arbetar inomhus. Och när vi går ut, då måste vi ofta klä på oss ordenligt. Vi får helt enkelt för lite solljus på kroppen.

Men i motsats till alla andra vitaminer, som du måste tillföra kroppen med kosten, kan din kropp bilda D-vitamin själv. Det bildas i din hud när du vistas i solen med måtta. Solen är din viktigaste hälsokälla!

Om din kropp inte får tillräckligt med D-vitamin, riskerar du att drabbas av sjukdomar som astma, diabetes, reumatism och cancer. Den här boken presenterar de senaste rönen om hur du kan skydda dig, och förebygga D-vitaminbrist.

På vetenskaplig grund. De senaste forskningsrönen om D-vitaminets betydelse för din hälsa.

Förebyggande skydd mot kroniska sjukdomar. D-vitamin stärker ditt skydd och vid sjukdom förbättrar du dina chanser att tillfriskna.

Positiva effekter. De senaste råden som förklarar sambanden mellan sol, kost och näringstillskott, för att förebygga D-vitaminbrist.

»Solprofessorn« Jörg Spitz, läkare och medicine doktor, är specialist inom ortomolekylär medicin. Med sina studier inom så kallad integrerad prevention« har han sedan fyrtio är medverkat till att bygga upp ett europeiskt nätverk för D-vitaminforskning. Jörg Spitz är ledamot av The American Society for Nutrition och har varit avdelningschef vid sjukhuset i Wiesbaden.

"Lättillgängligt och intressant", Kurerabloggen, februari 2012