LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn

LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor233
Vikt1178 gr
Utgiven2012-01-31
SABQcabb
ISBN 9789172412361
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Bra mat ger nöjda barn, tonåringar och föräldrar. Mat är en del av livet. Kosten påverkar humör, hälsa, koncentration, sömn och energi. Den här boken ger tips, idéer och inspiration till bra och enkel vardagsmat. Vardagsmat som ger barn, ungdomar och vuxna den energi och näring de behöver. Boken innehåller över 100 recept som alla i familjen kan äta och njuta av, alltifrån den första smakportionen för spädbarn till tonåringar och föräldrar.

Boken ger också tips om snabbmat, fredagsmys, festmåltider och bra mellanmål när barnet och tonåringen ska iväg på aktiviteter. Fler saker som tas upp är: barn som är petiga i maten, vilka råvaror som är bra att ha hemma, undermålig mat och tillsatser i livsmedel som bör undvikas. Till varje recept får du extra råd från Monique i hennes personliga tipsruta. Hon delar även med sig av idéer om bra mat i förskolan och konkreta förslag på mättande alternativ som förskolan kan ge barnen. Barn har rätt att äta näringsrik och bra mat som ger jämnt blodsocker, positiv energi och som är mättande utan en massa onödiga tillsatser.

Denna bok följer LCHF-konceptet. LCHF står för low carb high fat, vilket betyder mat med mindre andel kolhydrater och mera fett av bra kvalitet. Maten ska också vara naturlig, helst närproducerad och fri från gifter och kemikalier. LCHF är ingen diet, det är en hälsosam livsstil som passar hela familjen.

Monique Forslund var överviktig från barndomen och upp i vuxen ålder, men har lyckats äta sig till hälsa och är idag normalviktig. Hon är idag kostrådgivare, zumba- & fitnessinstruktör, montessoripedagog, företagare, inspiratör och trebarnsmamma! Dessutom har Monique en välbesökt blogg, Lifezone.se.