Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja

Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja
Serie Psykologi
Författare
Förlag Optimal Förlag
GenrePsykologi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor255
Vikt467 gr
Utgiven2011-08-31
ISBN 9789172412149
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Om du vågade, vad skulle du göra? Susanna är en ung, framgångsrik TV-journalist som hamnar i en livskris. Hon gör en reportageresa till Frankrike för att porträttera en känd fransk författare, Daniel, som har dragit sig tillbaka till en bergsby för att leva ett liv i harmoni med naturen. Susanna blir både fascinerad och attraherad.

Hemma i Stockholm lever hon och hennes man det goda livet. Shoppar, äter ute, reser, bor i en lyxlägenhet. Deras livssorg är barnlösheten. Anders tjänar bra i finansbranschen, men avslöjas som förskingrare. Han har spekulerat bort andras pengar på börsen och döms till fängelse. Deras förhållande skakas i grunden.

Kontrasten mellan de två männens livsstilar är alltså enorm. Susanna börjar ifrågasätta sina egna livsval. Hon beslutar sig för att pröva en ny väg och följer med Daniel på en ökenvandring i Sahara.

Berättelsen om Susanna ger dig som läsare möjlighet att ställa frågor till dig själv. Hur hanterar vi jordens resurser? Vad är det vi äter? Vad händer med vår kropp och vår själ? Hur mycket prylar behöver vi? Sand i skorna är en bok om att göra aktiva val och förändra sin livsstil.

Eva Sanner, född 1959, är författare till många böcker om kroppen och själen, bland annat Kåt, glad och tacksam (2008) och Kärlek en handbok (2011). Hon är psykosyntesterapeut, föreläsare och regelbunden medarbetare tidningen Hälsa.