Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet

Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor260
Vikt782 gr
Utgiven2004-07-31
SABVmb
ISBN 9789172411166
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Bra mat, bra fetter, god hälsa

Med denna bok får du:
  • sju enkla dietråd för att optimera fysisk och psykisk hälsa
  • en koncentrerad guide till vilken mat du behöver för att kroppen ska komma i bra balans
  • kostråd där du äter fett samtidigt som du tappar fett
  • femtio läckra recept som går snabbt och lätt att laga
  • en innehållsrik treveckorsmeny
De "goda fetterna" - essentiella fettsyrorna - finns i din kropp hela tiden. De hjälper hjärtat att slå och de påverkar inlärningsförmåga och minne. Det finns två typer av essentiella fettsyror, omega-6 och omega-3. Problemet med kosten idag är att den innehåller mer omega-6- än omega-3-syror. Denna obalans gör att vi lättare får hjärtproblem, cancer, sjuklig fetma, autoimmuna sjukdomar, allergier, diabetes och depressioner.

Omega-dieten i denna bok är naturlig och vältestad och den balanserar fettsyrorna i din kost. Massor av ljuvliga rätter som innehåller bra fetter, som salladsdressing, ost, ägg och fisk - och till och med en och annan dessert - tillsammans med massor av antioxidantrika frukter och grönsaker.

Artemis P. Simopoulos är medicine doktor och en världsberömd auktoritet i ämnet essentiella fettsyror och hälsa.

Översättningen är faktagranskad av Staffan Lindeberg, som är docent i allmänmedicin i Lund. Staffan Lindeberg är en frontfigur för evolutionsmedicin och paleolitisk kost och påpekar kostens betydelse för god hälsa.