Pärlor på svenska : böcker för barn och ungdomar med svenska som andraspråk

Pärlor på svenska : böcker för barn och ungdomar med svenska som andraspråk
Författare
Förlag BTJ Förlag
GenreBöcker om böcker och skrift
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor272
Vikt0
Utgiven2007-08-17
SABAa-c.061
ISBN 9789170185847
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Pärlor på svenska är ett urval böcker för barn och ungdomar som läser svenska som andraspråk. Mer än 300 böcker har valts ut och kommenterats av Annika Löthagen och Karin Sohlgren. Böckerna har grupperats i fyra avdelningar, för de yngsta, för yngre barn i skolan, för mellanåldern och för ungdomar.

Med hjälp av egna erfarenheter och tips från kollegor på skolor och bibliotek har författarna letat fram "pärlor" som tillgodoser de krav som ställs på böcker som ska användas i förskolan, i skolan och på fritiden av läsare som inte har svenska som modersmål.

Under rubriken Litet husapotek ges förslag på faktaböcker och sagosamlingar för högläsning som kan vara bra att ha på hyllan i klassrummet.

I ett innehållsrikt kapitel redogör Fia Andersson för svensk och utländsk forskning på andraspråksinlärning och ger exempel från verkligheten i klassrummet.

Fia Andersson är lärare i svenska som andraspråk och lärarutbildare på lärarhögskolan i Stockholm, Annika Löthagen är pedagogisk utvecklare i svenska som andraspråk i Botkyrka och Karin Sohlgren är barnbibliotekarie i Rinkeby.