Prinsen som rymde

Prinsen som rymde
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor48
Vikt0
Utgiven2017-12-31
SABHcf
ISBN 9789163878015

Bilderbokskonst!Martin Widmark och Milena Galeoto har tillsammans skrivit en saga om en prins som en dag får nog och bestämmer sig för att rymma. Ett klassiskt äventyr om en pojkes frigörelse, ackompanjerat med stämningsfulla och vackra illustrationer av den italienske konstnären Gianluca Garofalo.
Äventyret börjar med den välbekanta sagoinledningen ”Det var en gång” och vi möter den bleke, unge prinsen som alltid är påpassad så att han inte skall göra sig illa. Men en dag får han nog och rymmer, och äventyret kan börja!

Virvlande vattenandar, gigantiska jättar och en vildsint hund kan inte hindra prinsen från att nå den underbara rosenträdgården och flickan som ska bli hans bästa vän.

”Prinsen som rymde” är Martin Widmarks och Milena Galeotos första samarbete, och Milenas debut som författare. En bilderbok där det bästa av svensk och italiensk berättar- och bildkonst samsas!

”Det här är ett av de där projekten som jag brinner för. Jag älskar när text och bild från olika kulturer och traditioner gifter sig i en och samma upplevelse, och Gianluca är verkligen en stor artist.” Martin Widmark