Krokodilens tårar

Krokodilens tårar
Serie Alex Rider
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor408
Vikt561 gr
Utgiven2010-06-25
SABHcg
ISBN 9789163844188
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Högt tempo, fantastiska händelser, men ändå fullt trovärdigt. Alex Rider lever ett drömliv som balanserar på gränsen till mardröm. Anthony Horowitz vet hur att driva en berättelse så att det inte går att lägga ifrån sig boken.

Det senaste året har MI6, CIA och andra underrättelseorganisationer manipulerat Alex Rider till att utföra ett antal livsfarliga uppdrag. Nu har han bestämt sig för att hoppa av.

Men när en frilansande journalist en dag tränger sig in i hans hem och påstår att Alex är hemlig agent, blir Alex tvungen att söka hjälp hos MI6. Journalisten hotar med att göra honom till megakändis genom att skriva om de uppdrag han haft, och med tanke på Alex ålder (14 år) kommer det att bli förstasidesnyheter världen över. Alex liv som det ser ut idag kommer helt att förändras. Chefen för MI6 ser möjligheterna i situationen och lovar att hjälpa Alex bara han hjälper dem genom ett sista uppdrag …

Det är tio år sedan den första romanen om Alex Rider kom. Anthony Horowitz är en av Storbritanniens mest populära samtida författare för ungdomar. Han har även skrivit andra bokserier och manus till ett antal teveserier såsom Foyle’s War, Morden i Midsomer, Poirot och Collision.

Tempot i Krokodilens tårar är precis som i de tidigare romanerna om Alex Rider mycket högt och händelserna svindlande fantastiska. Kombinationen gör böckerna till perfekt läsning för ungdomar.