Äventyret naturen : Från asfaltsdjungel till ögonkorall

Äventyret naturen : Från asfaltsdjungel till ögonkorall
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt500 gr
Utgiven2004-08-25
SABUe,u
ISBN 9789163839993
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Ävenyret Naturen - Från asfaltdjungel till ögonkorallUtefter alfabetets snitslade bana - från Asfaltdjungel till Ögonkorall - möter vi naturen, djuren och alla otroliga och spännande fenomen som finns i vår natur.

Ur innehållet:Fladdermusen som raggar i stan (Asfaltblommor), Hydda med strandtomt (Byggmästare), Att lukta med kluven tunga (Dofter), Kärlek med glöd (Eld), Månen tur och retur (Flyttning), Det är ont om kobajs (Hotade djur), Den underjordiska musen (Jord), Utklädd till snö (Kurragömma), Krigarmyror och slavar (Myrstacken), En spegel i ögat (Nattliv), Otroligt spänstig, snabb, stor och uthållig! (Otroligheter), 30000 tänker och sex sinnen (Rovdjur), Spana i motvind (Spår), Glass med träsmak (Träd), Luftens verkliga härskare (Vingar), Mössen som sover ett halvår (Zzzz), Mjuka djur bygger hårda hus (Ögonkorall)

Mats och Åsa Ottosson är verksamma som frilansjournalister och författare. Reportagen publiceras bland annat regelbundet i tidningar som Turist och Sveriges Natur. Favoritämnen är natur och resor bortom allfarvägarna i det exotiska landet Sverige. De har tidigare skrivit "Liv och lust - utflykter och inblickar i naturen" (Svenska Naturskyddsföreningens årsbok 2002), samt under 1990-talet även flera böcker om miljöfrågor. Har också varit redaktörer för ytterligare fyra av Naturskyddsföreningens årsböcker. År 2004 utkommer Mats och Åsa Ottosson också - tillsammans med naturfotografen Roine Magnusson - med en bok om älgen på Wahlström & Widstrands förlag.

Filippa Widlund har illustrerat en mängd skol- och bilderböcker och medverkat i antologier. Hon har också arbetat med grafisk formgivning, tidningsillustration, barndansscenografi, offentlig utsmyckning och kurser i måleri för barn.