Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Pagina Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 159 |
Vikt | 668 gr |
Utgiven | 2016-07-01 |
SAB | Pmbb |
ISBN | 9789163611544 |
>br> Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma- och roséyoghurt passar utmärkt till chokladkakan bakad på surdeg. Gör även inläggningar, såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma eller varför inte för att ge bort som gåva.
Skäl till att välja syrade livsmedel:
utnyttjar säsongsodlade grödor och minskar matsvinnet
syrad mat kan ingå i vardagsvaror som bröd, ost, yoghurt och choklad
processen ökar mängden vitaminer, antioxidanter, enzymer och nyttiga bakterier; underlättar även matsmältningen och stärker immunförsvaret
syrade produkter är bra mot många olika hälsoproblem, däribland diabetes, tjocktarmscancer och inälvsbesvär
lätt att göra själv och kräver väldigt lite utrustning, samt är billigt